Robert Ion, dezvăluiri despre motivele plecării de la Farul și FCSB: „A fost ceva total neașteptat pentru mine”. Ce a învățat de la Gică Hagi | INTERVIU

Robert Ion, dezvăluiri despre motivele plecării de la Farul și FCSB: „A fost ceva total neașteptat pentru mine”. Ce a învățat de la Gică Hagi | INTERVIU
  • Publicat:

La câteva săptămâni după despărțirea de Farul Constanța, unde nu a reușit să se impună, mijlocașul ofensiv Robert Ion a semnat cu Politehnica Iași, echipa de pe locul secund în Liga 2.

Astfel, după ce s-a luptat pentru șefia SuperLigii cu Farul în prima parte a campionatului, tânărul jucător de doar 22 de ani va avea același obiectiv și în eșalonul secund, dar cu Iașiul, formație care trage la promovare.

Robert Ion, dezvăluiri despre motivele plecării de la Farul Constanța și FCSB

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru ProSport, noua achiziție a Politehnicii Iași a dezvăluit motivele care au dus la despărțirea de FCSB și Farul, două dintre cele mai importante echipe din SuperLigă.

„În primul rând aș vrea să lămuresc ceva, pentru că am tot văzut că s-a scris că am fost dat afară de la FCSB și de la Farul în ultimele 12 luni. De la FCSB am vrut eu să plec, după ce 4 ani de zile am tot fost împrumutat. Eu am cerut să plec. Iar plecarea de la Farul a fost o decizie de comun acord, pe care eram hotărât să o iau încă din luna octombrie.

Nu a fost ceva pe moment. Iar ca să vă răspund la întrebare, la Iași am ajuns pentru că este un club mare din România, care își dorește mult în acest moment, este un oraș foarte frumos. Și, în plus, îmi place foarte mult stilul de joc al antrenorului Leo Grozavu”, a declarat Robert Ion.

Robert, când ai semnat cu echipa lui Gică Hagi, în vară, spuneai că vrei să devii cel mai bun jucător din Liga 1. De ce nu ai reușit acolo?

Am ales Farul Constanța și nu am mai spus asta niciodată până acum în vreun interviu, deși am avut oferte din punct de vedere financiar mult mai bune. Am ales Farul pentru că eu am mai avut o tentativă de a merge la Farul, Viitorul pe vremea aceea, când eram încă junior.

Și domnul Gică Hagi voia cu ardoare să ajung acolo, eram principala lui țintă, chiar dacă eram junior. Dar atunci am decis să nu părăsesc Bucureștiul, să rămân acasă și am semnat cu FCSB. Cinci ani mai târziu, la fiecare meci pe care îl jucam, domnul Iașko, domnul Hagi îmi spuneau să vin la ei din vară. A fost un pci dificil, pentru că eram sub contract cu FCSB-ul, care nu accepta niciodată să plec la Farul pe gratis.

Și am ales acum în vară să merg acolo, când am devenit liber de contract. După ce le-am spus celor de la FCSB că nu mai vreau să merg împrumut și că vreau să aparțin de o echipă puternică, să îmi fac un viitor. Am ales să merg la Farul fără să mă gândesc, nici nu am dat curs altor oferte.

Robert Ion in meciul amical de fotbal dintre Farul Constanta si Steaua Bucuresti, desfasurat pe Stadionul central al Academiei Gheorghe Hagi din Ovidiu, vineri 8 iunie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Și ce s-a întâmplat?

Am început bine, după un an la Clinceni în care pregătirea mea fizică era zero, după șapte luni de salarii neplătite, nici psihic nu eram foarte bine. Am început cu o pregătire cum trebuie la Farul, cu meciuri amicale, totul mergea pe un făgaș foarte bun. Am jucat în primele trei etape, iar ulterior am dispărut complet. Nu am mai figurat nici pe foaia de joc. Am avut o discuție cu domnul Gică Hagi, l-am întrebat ce se întâmplă, de ce nu joc, ce nu fac și m-am dat seama în acel moment că serviciile mele nu mai sunt dorite la Farul. Deși atunci începusem să mă pun pe picioare din punct de vedere fizic, să îmi recâștig ritmul de joc. A fost ceva total neașteptat pentru mine după cum începuse campionatul. Eram în primele trei etape ori prima schimbare, ori titular. Se vede și după statistici.

Ce a învățat Robert Ion de la Gică Hagi

Crezi că meritai să ți se dea mai multe șanse la Farul?

Știți cum e asta cu meritatul, e subiectiv să vorbesc eu. Dar dacă mă întrebați, când cineva vrea să vii la echipa ta… Știu că a fost interes pentru mine și mi s-a părut că da, meritam mai multe șanse, având în vedere cât de mult s-a dorit transferul meu acolo. După trei etape mi s-a părut puțin cam rapid. Dar viața merge înainte, poate și-a dat seama că nu sunt pe placul dumnealui.

Regreți că ai plecat de la Farul?

Nu regret din punct de vedere sportiv, pentru că dacă mai stăteam acolo dispăream mult mai mult. Îmi pare bine că am plecat, pentru că o să pot să joc, să demonstrez ce pot să fac în fotbal. Dar regret pe undeva, pentru că să lucrez cu domnul Gică Hagi este un lucru special. Este un antrenor foarte bun. Dacă nici de la dumnealui nu ai de învățat, nu ai de la nimeni. Din acest punct de vedere pot să spun că regret, pentru că aveam de învățat, iar clubul era profesionist, se ocupa de jucători. Dar în situația mea nu regret, pentru că voiam să joc și nu puteam să stau acolo doar să-mi iau salariul.

E greu să lucrezi cu Gică Hagi?

Are pretenții foarte mari, pentru că a fost cine a fost ca jucător și e normal să aibă pretenții de la toți jucătorii. Dar sunt pretenții normale, nu e ceva special. Punea o presiune pe jucători, dar este benefică, pentru că ești mereu concentrat. Fie că este antrenament sau meci amical, pentru dumnealui toate acestea sunt ca și cum ar fi oficiale. Nu există să te antrenezi mai prost sau să fie un meci amical și să joci mai relaxat. Nu există așa ceva! Totul trebuie să fie tratat cu maximă seriozitate și cu acest lucru am plecat de acolo. Mă bucur că am învățat chestia asta.

Unde crezi că s-a produs ruptura?

Sincer, nu știu unde s-a produs această ruptură. Ca jucător, îți dai seama că nu mai ești în planurile cuiva și am înțeles că nu mai sunt dorit. Nici eu nu puteam fi la nesfârșit fericit, să-mi păstrez și aceeași stare de spirit. Începusem să-mi pierd motivația și mi-am dat seama că acesta va fi următorul pas, să rupem contractul. Și într-o zi a venit un telefon, nu am avut nimic de comentat, am confirmat că și eu îmi doream același lucru, doar că eu voiam să se termine anul. Mai erau două etape. Propunerea lor a venit mai devreme și am zis ok, oricum plecam în două săptămâni.

Robert Andrei Ion in meciul de fotbal dintre CSM Alexandria si Farul Constanta, contand pentru Cupa Romaniei, desfasurat pe Stadionul Municipal din Turnu Magurele, marti 18 octombrie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Cum îl ajută matematica în fotbal

Din ce știu, ești pasionat de matematică. Cum se îmbină fotbalul cu matematica în cazul tău?

Da, sunt student la ASE, la management. Asta a fost singura convenție pe care am avut-o cu părinții mei când eram mai mic. Mi-au spus: ”Vrei să faci fotbal, te ții de carte”. Și. la un moment dat, când au văzut că o să devin fotbalist profesionist, au tras și ei concluzia că pot să mă axez mai mult pe fotbal. Nu să las de tot studiile, dar să mă axez un pic mai mult pe fotbal. În acest moment sunt la ID, la ASE și consider că te ajută. Indiferent de ce spune lumea, că nu te ajută studiile în fotbal. Nu e adevărat!

Cum te ajută matematica?

Îți formează creierul, îți faci legăturile mai repede, poate vezi alte spații, poate simți altfel jocul. Așa consider eu, poate că greșesc. Nu neapărat matematica, cât rațiunea, logica pe care o ai atunci când rezolvi o ecuație la matematică. Așa și în meci, ce decizie iau acum, ce trebuie să fac, unde trebuie să dau pasa, cât de tare trebuie să lovesc mingea acum… Cât de repede iei decizii. Și dacă creierul nu este antrenat – asta ne spunea și domnul Gică Hagi, nici picioarele nu te vor asculta cum vrei tu. Iar creierul este antrenat cum? Când e pus la treabă. Când citești, când rezolvi ceva, când te uiți la ceva interesant, nu doar la divertisment sau altceva. Și dacă îți antrenezi creierul, și picioarele te vor asculta mai bine. Domnul Gică Hagi avea o vorbă: creierul nu obosește niciodată! Chiar dacă picioarele ți-au obosit, creierul nu obosește și sunt total de acord cu asta.

Are o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă, în care activează din anul 1999. Este corespondent ProSport la Iași din anul 2004, iar în decursul anilor a mai colaborat cu Agenția de Știri NewsIn, ziarele Libertatea și România Liberă și Radio Sport Total FM. Pe plan local, ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cerasela Rogen, traumatizată după vacanța în India: 'Am trecut și pe lângă casa lui Salman Khan și...' 😲
Cerasela Rogen, traumatizată după vacanța în India: 'Am trecut și pe lângă casa lui Salman Khan și...' 😲
OUT! Nemulțumit de ce se întâmplă la Genoa, semnează cu altă echipă
OUT! Nemulțumit de ce se întâmplă la Genoa, semnează cu altă echipă
Bani de la stat în 2025 pentru locuitorii de la bloc! Ce condiții trebuie să îndeplinească
Bani de la stat în 2025 pentru locuitorii de la bloc! Ce condiții trebuie să îndeplinească
Cum au fost surprinse cele două transferuri de la FCSB la aeroport către Antalya
Cum au fost surprinse cele două transferuri de la FCSB la aeroport către Antalya
Hellas Verona va avea un finanţator român! Concurenţă pentru Dan Şucu în Serie A
Hellas Verona va avea un finanţator român! Concurenţă pentru Dan Şucu în Serie A
BREAKING | 3 jucători, OUT de la FCSB. Cine nu va mai juca în acest sezon pentru campioana României
BREAKING | 3 jucători, OUT de la FCSB. Cine nu va mai juca în acest sezon pentru campioana României
Maria Constantin, gafă vestimentară majoră. A lăsat la vedere un detaliu RUȘINOS. Imaginile cu artista au devenit virale: fanii au crezut că nu văd bine
Maria Constantin, gafă vestimentară majoră. A lăsat la vedere un detaliu RUȘINOS. Imaginile cu artista au devenit virale: fanii au…
Anunţul trist al zilei, marea noastră campioană şi-a anunţat retragerea din sport
Anunţul trist al zilei, marea noastră campioană şi-a anunţat retragerea din sport
BANCUL ZILEI. Bulă: - Când am surprins-o pe nevastă-mea în pat cu cel mai bun prieten, ea a rămas încremenită
BANCUL ZILEI. Bulă: - Când am surprins-o pe nevastă-mea în pat cu cel mai bun prieten, ea a rămas încremenită
Bobotează 2025. Tradiții și obiceiuri. Ce nu ai voie să faci pe 6 ianuarie
Bobotează 2025. Tradiții și obiceiuri. Ce nu ai voie să faci pe 6 ianuarie
Singura FIINȚĂ de pe Pământ SUPERIOARĂ omului!
Singura FIINȚĂ de pe Pământ SUPERIOARĂ omului!
Apariţie senzaţională a femeii de 75 de ani care arată ca o adolescentă. Ce a mâncat în fiecare zi din ultimii 30 de ani
Apariţie senzaţională a femeii de 75 de ani care arată ca o adolescentă. Ce a mâncat în fiecare zi din…
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
Verdictul care îl distruge pe Călin Georgescu: Hotărârile sunt definitive și general obligatorii. Va fi constatată ca inadmisibilă
Verdictul care îl distruge pe Călin Georgescu: Hotărârile sunt definitive și general obligatorii. Va fi constatată ca inadmisibilă
Greta și logodnicul ei, găsiți morți în vila în care se aflau în vacanță. Polițiștii, șocați de descoperirea făcută
Greta și logodnicul ei, găsiți morți în vila în care se aflau în vacanță. Polițiștii, șocați de descoperirea făcută
Doliu în televiziune de Revelion! A murit cel mai iubit prezentator TV
Doliu în televiziune de Revelion! A murit cel mai iubit prezentator TV
Ce s-a întâmplat cu Indiana Jones? Analiză completă a unui joc prost optimizat
Ce s-a întâmplat cu Indiana Jones? Analiză completă a unui joc prost optimizat
Crin Antonescu îşi suspendă candidatura la prezidenţiale
Crin Antonescu îşi suspendă candidatura la prezidenţiale
2025: Cât timp se suspendă permisul pentru depășire pe linia continuă
2025: Cât timp se suspendă permisul pentru depășire pe linia continuă
Jador, adevărul despre zvonurile că soția lui e gravidă. Ce a ținut să precizeze live pe TikTok
Jador, adevărul despre zvonurile că soția lui e gravidă. Ce a ținut să precizeze live pe TikTok
×